Běžecké boty Adidas Galaxy Trail W – recenze trailových běhaček

Obutí | Žádné komentáře

Jak tak koukám na úvodní fotku tohoto článku, nemohu své oblíbené „adidy“ poznat. Dnes už mají ve svých pórech zažraný prach, u malíčků jsou roztrhané, že na první pohled poznáte, jakou barvu ponožek jsem dnes zvolila, a podrážka už taky není, co bývala. Myslím ale, že si svůj běžecký důchod opravdu zaslouží. Sloužily mi věrně a nikdy nezradily…

Včera jsem si koupila nové trailové botičky. A protože ráda vsázím na jistotu, zvolila jsem stejný model, jen v jiných barvičkách (viz foto na konci článku).

adidas-boty-behani

Pohodlí v terénu nade vše

Než jsem si vybrala tyto trailovky, vyzkoušela jsem snad desítky jiných párů různých značek. V každých mi ale něco vadilo, nebo naopak chybělo. Chybělo mi především pohodlí. A to je artikl, který běžecké boty Adidas nabízí měrou vrchovatou. Kdysi jsem po mámě zdědila její adidy, ve kterých chodila cvičit (možná i pár let) a já v nich pak chodila na gymplu na tělocvik a na vejšce ještě první rok párkrát vyběhla. Už měly dost „sjetý vzorek„, ale uvnitř byly pořád neskutečné měkoučké! Ale zpět k mým prvním Adidas Galaxy Trail W.

Normálně nosím boty o velikosti 38. Tyhle trailovky jsem koupila ve velikosti 39 a 1/3 a jsou mi úplně akorát – jakože na běh, tzn. že mám před prsty dostatek prostoru.

Ani při dlouhých bězích v horku jsem nepocítila, že by se mi prsty nevešly do bot (jako u jiných bot). Mezipodšev je opatřena technologií Cloudfoam, která zajišťuje měkký došlap.

 

Jak se v nich běhalo?

Myslím, že za ten rok a půl, co botičky mám, jsem s nimi vyzkoušela každý povrch. Sucho, mokro, asfalt, spadané listí, štěrk, hliněné cesty, bláto, sníh, led, břečku i písek. Musím říct, že mě nikdy nezradily. Dobře, na ledu to trošku klouzalo, ale to asi každé boty bez nesmeků 😄. Každopádně toho bláta si užily asi nejvíc 😄 (viz foto). A párkrát se mnou stály i na bedně 😊.

Co u nich oceňuji nejvíc je právě jejich pohodlí v jakémkoli terénu. Není v nich cítit každý kamínek, na který stoupnete a noha v nich sedí jako p.del na hrnec. Omlouvám se za výraz, ale výstižnější mě nenapadnul 😄.

adidas galaxy trail

Moje zablácené trailovky Adidas Galaxy Trail

 

Občas se vyplatí umazat si botičky 😄.

 

Dobrý den, malíčky ven

galaxy trail black

Už musí do běžeckého důchodu

Naběhala jsem v nich možná dobré dva tisíce kilometrů. Přesnou cifru nevím.

A jediné, co mě za tu dobu zradilo, byl svršek boty v místě malíčků. Respektive se jedná o místo, kde se bota při běhu ohýbá. Myslím ale, že už si odběhaly své, a tak mají nárok být trochu (víc) opotřebované. Podrážky by pár (desítek) kilometrů ještě v pohodě snesly.

 

 

Když jsem začala přemýšlet, že své oblíbené trailovky odložím do důchodu, vyvstala otázka Jaké si koupit místo nich! Pokud jste už někdy vybírali nové běžecké boty, tak asi víte, že tato otázka může být dost zapeklitá. Proto jsem se rozhodla, že nebudu riskovat další mejlku (z jedněch silniček jiné značky jsem si pravděpodobně uhnala zánět okostic), a půjdu do Adidas Galaxy Trailovek znovu 😊. Tentokrát ale ve veselejších barvičkách 😊!

nove galaxy trail w

Moje nové lááskyy!

 

A v jakých trailovkách běháte vy?

ČTĚTE TAKÉ:  Jak jsem ne/běžela poslední závod ligy