Grusetky – geniální bezlepkové těstoviny jen ze 3 ingrediencí

Vařím | 12 komentáře(ů)

Low carb strava je dnes velmi oblíbenou formou diety, ale i nového stylu života. Minule jsem vám představila recept na bezlepkový low carb chleba, který hravě nahradí obyčejné pšeničné pečivo. Dnes se vrhneme na bezlepkové low carb těstoviny, tzv. grusetky. Recept není můj, nýbrž pochází od autorky webu paleosnadno.cz.

 

Suroviny:

  • ingredience

    Tři základní ingredience

    125 g mozzarelly

  • 4-5 vajec

  • 15 g psyllia

  • troška soli

 

Postup:

Postup je velmi snadný. Do mixéru si vhodíme na kousky natrhanou mozzarellu, vejce, psyllium a špetku soli a všechny ingredience dohladka rozmixujeme. Čím hladší, tím lepší.

Když máme těsto jemně rozmixované, nalijeme ho v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pravděpodobně vám tato dávka vyjde na dva plechy. Snažte se vytvořit co nejtenčí vrstvu, při pečení těsto ještě nabyde. Je potřeba pracovat co nejrychleji, aby papír nestihl nasáknout vlhkost.

A teď s plechem rychle do trouby vyhřáté na 160° C. Low carb těstoviny pečte cca 6 až 8 minut. Nebojte se je vytáhnout spíš dřív, aby nebyly suché. Zároveň ale nesmí lepit.

Po upečení vyndejte těsto s pečicím papírem z plechu a obraťte je „vzhůru nohama“. Potom pečicí papír sejměte z upečené hmoty. Placku srolujte do ruličky a nakrájejte na širší nudličky.

A máme hotovo!

Čerstvě upečené těstoviny použijte, jak jste zvyklí. K masu, zelenině, ale třeba i s mákem jsou super!

bezlepkove testoviny

Low carb těstoviny

 

 

TIP MARATONmamy:

Low carb těstoviny si můžete ozvláštnit dalšími ingrediencemi. Já jsem vyzkoušela špenát a nebylo to vůbec špatné 😉. Dál můžete zkusit pesto, rajčatovou omáčku, parmezán atd.

low carb testoviny

Výborné těstoviny na více způsobů

TIP: Více o Low carb dietě se dozvíte na webu KetoDiet.cz.

Dobrou chuť !

 Už jste zkusili ukuchtit low carb těstoviny? A jak vám chutnaly?

ČTĚTE TAKÉ:  Bezlepková strava - Módní hit, nebo cesta ke zdravému štíhlému tělu?