Léčba jizvy z oblíbeného půlmaratonu – Scar Esthetique

Kosmetika | Žádné komentáře

Někteří z vás si možná vzpomenou na můj článek „Když se smůla lepí na kolena“ a závod Hlučínský půlmaraton, kde se mi stal takový menší běžecký úraz. No možná to byl úraz trošku větší, jelikož jsem musela navštívit místní chirurgii, kde mi udělali pár krásně bolestivých stehů 😁

Na kolena, na kolena, na kolena, jé jé jé

 

HM doma

Konec krásným kolenům 😁

Kolena byla odjakživa jedna z mála částí mého těla, která se mi líbila 😁. No. Od posledního Hlučínského půlmaratonu už tomu bohužel tak není (viz přiložené fotografie). Prostě jsem s sebou  na sedmém kilometru švihla jak dlouhá, tak široká a brutálně si rozsekla koleno. Dalších 15 kilometrů jsem samozřejmě doběhla, ač s totálně zkrvavenou nohou 😁. Následovalo základní ošetření místními záchranáři, cesta do ostravské fakultky (kde bylo narváno a nikde žádný doktor) a potom i k nám do Slezské nemocnice v Opavě. Proběhlo nějaké vnitřní i vnější šití a po něm následovaly tři týdny kulhání a běžecké pauzy. Výsledkem byla nevzhledná jizva, se kterou jsem se nechtěla smířit. A tak jsem se rozhodla najít způsob, jak se ošklivé památky na nešťastný závod zbavit.

Na Instagramu jste mi radili nejrůznější fígle, mastičky a jiné zázraky. Až přišla nabídka na vyzkoušení speciálního krému na jizvy , popáleniny a strie… 

Krém na jizvy, popáleniny a strie Scar Esthetique

S nabídkou vyzkoušení krému Scar Esthetique od Scar Heal jsem souhlasila. Za zkoušku nic nedám, říkala jsem si. A tak od října poctivě mažu. Doporučení je mazat jizvu, strie nebo popáleniny alespoň třikrát nebo čtyřikrát denně. Přiznávám, že od té doby, co se ochladilo a došlo na dlouhé kalhoty, to zvládám max. dvakrát denně, ale i tak jsou výsledky viditelné.

Před první aplikací krému byla moje jizva na koleni vystouplá, fialová, na dotek tuhá a napnutá. Dnes, v půlce ledna, je znát viditelný posun k lepšímu. Jizva je sice stále tmavší než kůže okolo, ale je viditelně světlejší než na podzim. Kromě toho je výrazně měkčí a už nevystupuje nad okolní kůži. Rozdíl můžete posoudit na fotkách níže.

 

jizva koleno

Moje jizva po aplikaci Scar Esthetique

Scar Esthetique

Krém na jizvy Scar Esthetique byl vyvinut v USA pro úpravu vzhledu nových i starších jizev po chirurgických zákrocích, úrazech, popáleninách a na strie.. Obsahuje unikátní kombinaci 23 aktivních substancí, u kterých byl prokázán pozitivní vliv na jizvy při jejich estetické i funkční reparaci. Kromě toho jsou v krému obsaženy změkčující, zesvětlující a další výživné látky. Samozřejmě je důležitá pravidelná a dlouhodobá péče.

Hlavní účinné látky:

  • dimethicon – silikonový olej
  • allium cepae extrakt – výtažek z cibule
  • kyselina hyaluronová
  • 2 polypeptidy
  • 10 antioxidantů

 

scar-esthetique-krem-na-jizvy-60-ml-2148588-1000×1000-fit

 Krém na jizvy, popáleniny a strie

Co pomáhá vám na vylepšení stavu a vzhledu jizev?

Neváhejte a dejte ná své tipy smile!

ČTĚTE TAKÉ:  Oxyjeune - liftingový krém z řas a pšeničných klíčků