Maminčiny mrkvánky

Peču | Žádné komentáře

Od začátku ledna se lehce snažím snížit svou přes léto a podzim vykrmenou váhu. Vypadá to asi tak, že se snažím omezovat konzumaci sladkého – které tvořilo asi tak dvě třetiny všech přijatých Kj 😀 – bílého pečiva, těstovin a dalších ne příliš zdravých pochutin. Navíc jsem zařadila cvičení s Jillian Michaels a trénink shybů (respektive prvního shybu :-D).

 

Zatím se docela daří, jak na kila, tak na centimetry. Vím, že není vhodné úplně si odpírat milované pochoutky. A proto se snažím typické sladkosti nahrazovat zdravějšími alternativami. Jednou z nich jsou tyto luxusní mrkvové trojhránky/šátečky, které jsem si soukromě pokřtila na Maminčiny mrkvánky. Receptů existuje spousta, trošku jsem experimentovala s poměry surovin a vznikl tento originální recepis:

tasticky

Pečeme dozlatova

Suroviny:

 

  • 150 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 250 g špaldové mouky
  • 100 g změklého másla (použila jsem Heru)
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku
  • oblíbená marmeláda nebo jam

 

 

Postup:

 

Není to žádná věda, prostě jen smícháme všechny suroviny (kromě marmelády samozřejmě) a vypracujeme těsto. Necháme ho chvíli odležet v lednici. Potom ho vyválíme a vykrájíme větší čtverečky. Do každého vložíme cca lžičku marmelády (já použila moji oblíbenou brusinkovou!) a přeložíme tak, aby vznikly fajné šátečky. Spoje stlačíme vidličkou a hotové trojhránky přesuneme na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečeme na 180°C zhruba 10 až 15 minut. U horkovzdušné trouby postačí 160°C.

 

Když jsou mrkvánky dozlatova upečené, vyndáme je, necháme zchladnout a pustíme se do nich :-)! Ne, že je sníte všechny najednou :-D!

 

Tak dobrou chuť!

 

A dejte vědět, jak vám chutnaly ;)!

ČTĚTE TAKÉ:  Garmin Vívoactive 3 recenze