Nejlepší vánoční dárky pro běžce 🎄 2023

od | Říj 10, 2022 | Běhám, Cyklistika, Oblečení, Obutí, Recenze, Vybavení | Žádné komentáře

A je to tu zase. Vánoce. Vymýšlení dárků, které (jak doufáme) potěší naše blízké. Jakožto dlouholetý běžec si dovolím vám doporučit, co by mohlo potěšit běžecké nadšence pod stromečkem 🎄. Tipy na dárek pro běžce můžete využít i jako inspiraci pro vlastního Ježíška. Tak pojďme na to!

Vánoce jsou pro běžce obdobím doplnění výbavy

Ač se to nezdá, běžci ke svému životu potřebují spoustu drobností. Ať už se jedná o běžecké oblečení, výbavu do tmy (zvlášť na podzim a v zimě), běžeckou obuv, ponožky a kompresní podkolenky, běžecké hůlky, výživu na dlouhé běhy, výživu na klouby, protein, startovné, tejpy nebo jiné doplňky. Běžce potěší, ať už jim nadělíte cokoliv (protože si to pak nemusí kupovat sami 😃). Třeba i nějakou tu běžeckou literaturu.

1) Běžecké oblečení

Zima je pro běžce obdobím vrstvení. Čím větší zima, tím více vrstev. Proto nás, běžce, potěšíte jakýmkoli kouskem funkčního oblečení. Ať už se jedná o sportovní spodní prádlo, funkční první vrstvu, běžecké mikiny, bundy, legíny nebo doplňky (čepice, rukavice, nákrčníky).

A jelikož běžci často rádi kombinují běh s cyklistikou, případně se věnují triatlonu, mohu vám doporučit další super kousek pod stromeček. V létě se mi do ruky dostal cyklistický dres Rogelli a musím říct, že ač jsem předtím značku v podstatě neznala, dres je opravdu krásný a kvalitní. Je ušitý z velmi příjemného přiléhavého materiálu, který nikde neškrtí. Na e-shopu Rogelli najdete nejen cyklistické, ale i běžecké oblečení a doplňky a to jak pro dámy, tak i pro pány. Navíc e-shop nabízí vrácení nevhodně zvolených dárků až do konce ledna!

 

čumíš na mě?Pokud mě sledujete na Instagramu, jistě jste si všimli, že jsem si zbožňuju značku mého kamaráda Kostky – Čumíš na mě? Všechny produkty (ponožky, běžecké čelenky, cyklo dresy, čepice, mikiny, trika atd.) dělá ručně a jsou neskutečně originální! Je pravda, že na nošení některých kousků musíte mít trochu kuráž (viz nápis na mé mikině #namastemotherfuckers 😃). Mám od něj kromě trika snad všechno, co jsem před chvílí vyjmenovala. Mikinu, běžeckou čelenku, ponožky, čepici. A rozhodně budu svou sbírku dál rozšiřovat. Na ukázku přidávám fotku božího cyklo dresu, který jsem přes léto celkem intenzivně testovala. I po několika vypráních „nažehlovačka“ i barvy perfektně drží. Výhodou nákupu u Kostky je, že si můžete sami říct, jakou barevnou kombinaci byste chtěli apod. Tak se mu neváhejte ozvat. Ideálně asi přes sociální sítě. Najdete ho na IG, FB a má i e-shop.

 

ponožkos

2) Doplňky pro běžce

  • Čelovky a jiné svítilny

Bez čelovky nebo jiné svítilny se běžci od podzimu do jara neobejdou. Ráno je dlouho tma, a když se vrátíme z pracovního procesu, tak už je slunce dávno někde u klokanů. Dříve jsem běhala s čelovkou, která měla pouze 100 lumenů a po čase jsem zjistila, že je dobrá tak maximálně do města, kde svítí lampy.

Už třetím rokem běhám s nabíjecí čelovkou CREE LED GP PHR15 s 300 lumeny a svítivostí až 157 m a je to sakra rozdíl! Tímto děkuji GP Batteries za spolupráci :-).

Nabíjecí čelovka GP Batteries

Nabíjecí čelovka GP Batteries

 

  • Reflexní prvky pro bezpečí běžců

Bojíte se o své běžce, když se vydávají do černočerné tmy na další ze svých běžeckých tréninků? Pořiďte jim kvalitní reflexní prvky, aby si jich ostatní účastníci provozu včas všimli. Snad každý běžec má doma nejrůznější samozavinovací reflexní pásky. Ty se dají lehce uchytit na ruku, nohu, ale třeba i batoh nebo kolo. Další možností jsou blikačky, které se umisťují zezadu na obuv, případně na ruku či hruď.

 

  • Běžecké baťůžky a pásy

Pokud váš běžec holduje dlouhým běhům, bude se mu jistě hodit běžecký batoh či ledvinka, kam si uschová svačinu, klíče, nějaké drobné pro strýčka příhodu a především zásobu pitné vody. Já mám dobré zkušenosti s běžeckým batohem Kilpi a ledvinkou z Decathlonu.

 

  • Hůlky pro běžce

Především trailoví a horští běžci uvítají kvalitní běžecké hůlky, které jim pomohou vyběhnout na jakýkoli vrchol jako nic. Obecně se za TOP běžecké hůlky dají označit ty, které vyrábí firma Leki.

 

3) Startovné na oblíbený závod

Běžecké závody jsou pro většinu nadšených běžců velkou společenskou událostí, ale i obrovskou motivací pro zlepšování svých osobních výkonů. Závodění samozřejmě není pro každého, alespoň dokud neokusí atmosféru některého z perfektně připravených závodů. Asi nějvětší běžecké akce připravuje každoročně Runczech. Kromě spousty dalších závodů Runczech organizuje i největší maraton u nás #praguemarathon, který jsem si v roce 2019 i já konečně poprvé zaběhla.

 

#praguemarathon

#praguemarathon

 

Jsou však i další skvělé závody, kterými můžete své běhající blízké obdarovat. Za mě je to beze sporu běžecký seriál od společnosti Sportvisio. Je mi blízký především díky tomu, že pořádá závody v okolí mého rodného města Rychnova nad Kněžnou, tedy ve východních Čechách. Každý rok se účastním Jarního půlmaratonu a letos poprvé jsem si zaběhla Křížovou desítku a hradecký půlmaraton. A těším se, že příští rok vyzkouším i další závody.

A pak jsou tu i další běžecké seriály a závody, které stojí za to zažít. Například seriály Runtour, NightRun, nebo extrémní závody LH24B7 a Heroes Race které pořádá firma Kilpi.

Heroes race 2019

Foto by: Heroes race 2019

 

A nesmím zapomenout na seriál Běhej lesy, který má ve svém repertoáru přenádherné trasy českou i moravskou krajinou. Já letos poprvé ochutnala závod Běhej lesy Bílá a byla to opravdu intenzivní zkušenost 😄.

 

Nádherné medaile

Nádherné medaile ze závodu Běhej lesy Bílá

 

4) Dřevěný věšák na medaile

No a když už bude váš běžec sbírat medaile ze závodů, bude je potřebovat někde uskladnit 😉. Ideálně tak, aby byly na očích a on se jimi mohl každou chvíli kochat. Proto je mým dalším typem na vánoční dárek personalizovaný dřevěný věšák na medaile. Na fotce vidíte originální věšák z dílny e-shopu cistedrevo.cz, který mám doma na stěně i já 😊 (samozřejmě se svým jménem 😃). Věšák je z bukového dřeva opracovaného laserovým gravírováním, široký je cca 53 cm.

Dřevěný věšák na medaile

Dřevěný věšák na medaile, zdroj: cistedrevo.cz

A získáte ho snadno. V objednávce do poznámky uvedete požadovaný motiv (nemusí být jen běžecký, ale třeba cyklo, fotbal, triatlon, tenis apod.), jméno sportovce a můžete se těšit na skvělý dárek nejen k Vánocům. Při objednávání mého věšáku jsem byla doslova zaskočená rychlostí zpracování. Objednávku jsem odeslala v sobotu 3. 4. před desátou hodinou dopolední a v poledne už mi přišel e-mail, že je věšák hotový, zabalený a letí za mnou 😍. Tož takovou rychlost jsem opravdu nečekala. Takže velká spokojenost!

 

5) Tipy na dárky od běžců pro běžce

Na základě mého dotazu na FB jsem sesbírala další tipy, které mi poskytli samotní běžci:

A na závěr jeden tip ode mě pro rodiny s dětmi. Přišla mi nádherná kniha, resp. cestovní deník pro výlety po České republice. Ideální dárek pro celou rodinu. Můžete objevovat krásy naší země a zároveň si uchovat vzpomínky na tyto okamžiky díky fotkám a popiskům v knížce Naše výlety.

 

nase vylety

Naše výlety

A ještě malý tip jak ušetřit. Plná Peněženka – zvlášť v předvánočním období vám může přijít vhod. Mě už se takto za poslední čtyři roky vrátilo víc než  7 000 Kč 😉. A za první tři nákupy navíc dostanete bonus 60 Kč. Registrace ZDE.

 

Ušetřete s Plnou Peněženkou

Ušetřete s Plnou Peněženkou

A co byste od Ježíška rádi dostali vy? Pokud jste svůj tip nenašli v článku, pošlete nám ho do komentářů pod článkem nebo na FB 😉.

ČTĚTE TAKÉ:  Jak se znovu rozběhnout po porodu