Ne/povedený běžecký nákup

Oblečení | Žádné komentáře

Dnes jsem se tam s nejmladším prckem vydala jen pro LED světýlka. Přeci jenom se už stmívá dost brzy a bezpečnost by v tomto období měla být na prvním místě.

Dorazili jsme tam krátce po deváté ráno, tedy dvě hodiny po otevíračce. Když jsem dorazila ke správnému koši, čekalo mě nepříjemné překvapení. Ani ťuk, ani malinkatý LED záblesk :-(! Faaakt super. No když není, tak není. A co tu mají dál :-D?

O půl hodiny později odcházím se zateplenými legínami, čupr čepičkou, sexy krajkovými spoďárkami, punčoškami pro staršího synka (abych neměla výčitky :D) a spoustou jídla. Že já tam vůbec lezla!

Funkční dámská čepice na běhání

Obchod: Lidl
Cena: 89,-

Funkční čepice – do chladných dní důležitá věc. Velké procento tepla totiž odchází právě přes hlavu a krk. Doteď mi stačil multifunkční šátek, ale když jsem zahlédla tu čepku, tak jsem si jí musela zkusit :-D. No boží! A to mi čepice normálně vůbec nesluší. No tak to byla jasná volba! Navíc má praktický otvor na culík, je mírně prodloužená v oblasti uší a zateplená příjemným fleecem. Super jsou i dva svislé reflexní proužky vpředu.

No už se těším až ji zítra vyzkouším.

Aktualizace:

Čepička vyzkoušená a je úžasná! Drží, kde má, hřeje, pot absorbuje, ale nestudí… co víc si přát.

Hodnocení: 10/10

Zateplené funkční běžecké kalhoty

Obchod: Lidl
Cena: 299,-

Říká se: klid a nohy v teple. Na klid bude čas po výběhu, ale nohy – zejména svaly – v teple, to se v zimě hodí. Začíná pomalu přituhovat a teploty po ránu a k večeru začínají nabývat mínusové hodnoty. Kdo běhá i v zimě, ví, že mráz umí pěkně kousat.

No prostě jsem ty legíny nutně potřebovala :-D. Tradičně jsem vzala o číslo menší velikost, než nosím normálně a sedí perfektně. Na mých skromných 164 cm jsou dlouhé úplně akorát. Pro usnadnění oblékání mají vzadu na konci nohavic zip opatřený reflexními proužky.

Zateplení je zesílené na přední straně stehen – to oceníte zvláště, pokud běháte s větrem o závod a stehna musí odolávat mrazivému náporu. Je pravda, že bych (nejen já) více ocenila zateplení na zadečku a špíčkách na madlech lásky :-D. Tyto partie trpí, alespoň u mě, nejvíce.

Zítra vyzkouším a podám podrobnější report ;).

Aktualizace:

Kalhoty jsem otestovala, myslím si, dostatečně. 16 kilometrů mrazivým větrem cestou necestou a polem nepolem. Co se týče zateplení kalhot – velká spokojenost! I přes opravdu velkou zimu (cca 1°C) a silné poryvy větru mi zima nebyla.

Co mě ale překvapilo nepříjemně, to byl volný pas. Velikost S, kterou v Lidlu běžně beru se doma zdála ideální. Při běhu se mi však kalhoty nepříjemně sesouvaly dolů, takže jsem je musela pořád vytahovat. Menší bych mít nemohla, ty bych asi nenatáhla přes nohy.
Takže… příště beru kšandy a bude to OK :-D.

 

Hodnocení: 8/10

ČTĚTE TAKÉ:  S Nessi až na konec světa