Tip na dárek za penízky od Ježíška SUUNTO Spartan Trainer Wrist HR

Vybavení | Žádné komentáře

Ještě než se vrhneme na recenzi testovaných Garmin vívoActive 3, mám tu pro vás tip na jinou novinku, tentokrát od firmy Suunto – multisportovní hodinky s GPS Spartan Trainer Wrist HR. Suunto tímto modelem přináší na trh silného konkurenta se skvělým poměrem cena/výkon.

 

Suunto ST

Suunto Spartan Trainer Wrist HR v odstínu Ocean

 

Odolnost, výdrž a multifunkčnost

Multisportovní hodinky Suunto Spartan Trainer jsou ručně vyráběné přímo ve Finsku. Díky ocelové lunetě a minerálnímu sklíčku jsou téměř nezničitelné a vy je tak bez obav můžete využívat při jakémkoli sportu. Barevný displej je skvěle čitelný i za slunečného počasí a jeho kompaktní rozměry sluší i štíhlým dámským zápěstím. Vybírat můžete z pěti různých designů, mně osobně se nejvíc líbí varianta Ocean se světle zeleným řemínkem.

Označení Wrist HR znamená, že hodinky mají optický snímač umístěný na zápěstí. Nemusíte tedy sportovat s hrudním pásem, abyste získali záznam srdečního tepu. Je pravdou, že snímání tepu ze zápěstí nemusí být natolik přesné jako s hrudním pásem, ale pro potřeby běžných hobby běžců jsou tyto sportovní hodinky naprosto dostačující. Každopádně hrudní pás Suunto Smart Sensor můžete kdykoli připojit také. „Spartany“ můžete koupit buď samotné, nebo se zmíněným hrudním pásem v balení.

 

Spartan Trainer HR

Spartan Trainer jsou dostupné v pěti variantách

 

Každý sportovec si s nimi přijde na své

Co si majitelé těchto designových krásek pochvalují, je perfektní výdrž baterie. Výrobce slibuje až 30 hodin provozu se zapnutou GPS aktivitou a 14 dní v režimu chytrých hodinek. U momentálně testovaných Garmin vívoActive 3 je to s baterkou bohužel mnohem horší.

Suunto Spartan Trainer jsou vhodným parťákem pro triatlonisty, běžce a cyklisty, kteří si rádi odskočí i k jiným sportům. Druh sportu můžete měřit dokonce i v rámci jediné aktivity. Hodinky mají neuvěřitelných 80 druhů sportovních režimů. Kromě toho monitorují i vaši celodenní aktivitu (spánek, kroky, kalorie, klidový srdeční tep apod.).

Samozřejmostí je GPS/Glonass, výškoměr, kompas, voděodolnost (50 m), možnost plánování (intervalových) tréninků, měření efektivnosti tréninku i určení času potřebného k zotavení. Můžete je spárovat s cyklistickým sensorem a bluetooth pody a pokud se ztratíte v neznámém terénu, dovedou vás bezpečně zpět na místo, odkud jste vyrazili.

 

Začínám váhat mezi Garmin a Suunto

Doteď jsem byla zastáncem multisportovních hodinek značky Garmin. Především kvůli lepší mobilní aplikaci, ale tímto modelem si mě Suunto celkem získalo. Tak uvidíme, kam po Vánocích padne moje volba…

suunto-spartan-trainer-wrist-hr-steel

Sluší chlapům i dámičkám 🙂

 

 Tak co? Líbí?

Zakoupit můžete zde.

ČTĚTE TAKÉ:  Plánujeme nový běžecký rok - s rozumem a odhodláním