Qeridoo kočárek do každé aktivní rodiny

Běhám | Žádné komentáře

Znáte to, mladé babičky a čilí dědečkové ještě chodí do práce, případně bydlí na druhém konci republiky, manžel/ka je od rána do večera v robotě a  my si musíme vystačit sami. Dětská hřiště se omrzí, doma nám děti skáčou po hlavě a naše běžecká/cyklo forma trpí. Ale jen do té doby, než objevíme sportovní kočárky Qeridoo 😉.

Q12

Qeridoo Kidgoo2

A tady je.

Sportovní kočárek/vozík Qeridoo Kidgoo2 pro dvě děti s nosností do 42 kg. Jedná se o model z roku 2017.  Na fotce ho vidíte s joggingovým kolečkem. Více specifikací najdete ZDE.

K dostání jsou i další modely kočárků Qeridoo, a to i pro jedno dítě.

Qeridoo – víc než jen kočárek

Na základě externí copywriterské spolupráce s firmou Schindler s.r.o. jsem dostala nabídku na zapůjčení kočárku Qeridoo k otestování. Jak víte, tak s  normálním kočárkem běhám už dlouhou dobu, takže jsem nabídku s nadšením přijala.

Mé nadšení lehce opadlo ve chvíli, kdy jsme se kočárek snažili protlačit do našeho výtahu 😆. Filip, dnes už můj kolega, který mi kočárek dovezl, ho musel částečně rozložit, abychom ho do toho výtahu vůbec nacpali. To samé nás čekalo u vchodu do bytu. Ale tam už jsme věděli, jak na to.

Tím, že je tento model kočárku Qeridoo pro dvě děti, do dveří běžné šířky se jaksi nevejde 😳. Ale nic není ztraceno ani pro nás panelákové! Rychle totiž získáte grif, kterým kočárek lehce složíte, a do dveří ho dostanete po otočení kolmo. Zvládnu to i já, takže to žádná raketová věda nebude. Každopádně je to asi snad jediné mínus, které jsem na kočárku našla 😜.

Běh s kočárkem Qeridoo

qeridoo3

Klukům se v kočárku očividně líbí

Hned jak to počasí dovolilo, s kočárkem Qeridoo jsem vyběhla. A rovnou s dvojitou zátěží 😆. Kluci se vedle sebe pohodlně vešli a celou cestu si povídali nebo si hráli s dinosaury. Pětibodové pásy jistily, abych je nikde nevysypala 😆.

Co se týče běhu s kočárkem, tak mi přišlo, že i přes dvojnásobnou nálož ratolestí, se s Qeridem běží líp než s jedním prckem v obyčejném kočárku. Velká kolečka (20 „) v pohodě zvládají jakýkoli výmol či kámen a frčí pěkně rychle a hlavně rovně. U obyč kočárku většinou bojuju se zahýbáním koleček k jedné straně. Qeridoo můžu bez obav poslat před sebe, aniž bych ho lovila někde v příkopu.

Jediné, s čím jsem ze začátku trochu bojovala, byly ostřejší zatáčky. Tam jsem musela přední kolečko nadzvednout, aby kočárek zatočil včas. Když jsem později běhala jen se Štěpánkem, tak to bylo lepší a přední kolo jsem zvedat nemusela.

Napoprvé to byla s oběma celkem makačka, ale nás běžce jen tak něco neodradí, že😜 ?

Q13

Běh s Qeridoo kočárkem je pecka

Se sportovním kočárkem Qeridoo jsem byla běhat mockrát. Někdy s jedním, jindy s oběma prcky. Zkoušela jsem různé povrchy od asfaltu, přes šotolinu, trávu až po štěrkové a lesní cestičky. Nikde jsme nenarazili na terén, který bychom nezvládli. Do kopečka to jde sice ztuha, ale dá se to. Z kopečka bych uvítala nějaké stupátko, na kterém bych se mohla popovézt 😆. Tím by se firma Qeridoo mohla inspirovat a kromě běhu, turistiky, in-line bruslení, lyžování a cyklistiky by mohla kočárek přizpůsobit i pro koloběžkování 😉.

Q23

Asi náročný trénink

Co na kočárek říkají kluci?

Když běžím jen se Štěpánkem, tak většinou už na druhém kilometru spí 😆. Takže o pohodlí se bát asi nemusíme. Když běhám s oběma, tak si pokecají, pohrají nebo jen koukají kolem sebe a informují mě o každé kačence, kterou potkáme na řece. No a při posledním výběhu byli po 4 kilometrech „tuhý“ oba dva😆.

Mají dost prostoru pro nohy, kolem hlavy měkké opěrky a každý má na straně k dispozici kapsičku na drobnosti. Pětibodové pásy jsem už zmiňovala.

S Qeridoo kočárkem na kole

Qeridoo jsme samozřejmě vytáhli i na kolo. Musím teda přiznat, že jsem kluky zbaběle přenechala manželovi, protože jsem si moc nevěřila, že bych je oba uvezla. Takže jsme vyrazili buď oba kolmo + vozík, nebo manžel s vozíkem kolmo a já běžmo.

Q20 na kole

Kluci se vezli, máma běžela

Co vím od manžela, tak je to s Qeridem na kole pěkná dřina. Nejtěžší je rozjet se. Pak už to jakž takž jde a jede. Každopádně prý pocítíte každé, i sebemenší, stoupání. Jakýkoli výmol nebo zvlněný asfalt vás zpomalí a lehce stáhne zpět. No a ta pravá zábava začíná, když jedete do kopce. Tam se nadřete solidně. Ale co bolí, to sílí, ne 😉?!

Když chcete z běžeckého vozíku udělat cyklovozík, sundáte přední/joggingové kolečko, místo něj nasadíte vodicí tyč a tu na druhém konci připevníte k ose zadního kola. Zajistíte pojistkou a můžete vyrazit.

V tomto případě mají jistě výhodu cyklisté s elektrokoly. Ti se tolik nenadřou a podívají se s vozíkem dál a výš 😉.

I manžel testoval vozík na různých typech povrchu, viz video níže, ale velmi rád nakonec zůstal na asfaltu cyklostezek. Zásadně jsme se vyhýbali hlavním silnicím, tam bych si s dětmi za kolem neriskla vyjet. Vozík má samozřejmě bezpečnou konstrukci, která děti ochrání v případě kolize, ale jistota je jistota. Například, když s kolem spadnete, díky kloubu na tažné tyči zůstane vozík bezpečně stát na místě.

Q11

Všichni moji muži

Qeridoo kočárek a jeho vychytávky

1) Prostorné, pohodlné a bezpečné místo pro děti

Q19

Místa je tu dost

Sedačky pro děti jsou měkké a pohodlné. Jsou vybavené výstelkou zad, opěrkou hlavy a bezpečnostními pětibodovými pásy. Zepředu lze prostor uzavřít prodyšnou síťkou a druhou vrstvou z nepropustné fólie. Takže jsou děti chráněné nejen před prachem cest, ale i proti větru, dešti, případně sněhu. Na stranách mají velká okénka z pevné plastové fólie a malé větrací okénko na suchý zip. Zmíněné kapsičky na drobnosti jsou taktéž se síťoviny. Z vozíku mají děti super výhled na všechny strany i dostatečné pohodlí, když si chtějí dát šlofíka. Moji synové budiž důkazem 😆.

2) Kapes není nikdy dost

Q16 kapsicky hyr

Kapsičky hýr

A protože úložného prostoru není nikdy dost, má kočárek/vozík Qeridoo pod madlem dvě menší kapsy na suchý zip, které jsou snadno přístupné i za chůze/běhu. Za nimi/pod nimi se po odepnutí dvou krajních přezek objeví další, větší kapsa o objemu 82 l. Tam v pohodě uložíte náhradní oblečení, svačinu, pití, hračky i menší nákup, který pořídíte cestou.

 

 

3) Mobilní na každém kroku

q17 kapsa na mobil hyr

Kapsa na mobil hýr

Kapsička na mobil na střeše vozíku Qeridoo je taky velmi praktická. Zvlášť když potřebujete mít po ruce mapu/navigaci, podle které se orientujete při horské túře, geocachingu apod. Kapsa je přizpůsobená i pro dnešní obří displeje. A navrchu se zapíná na suchý zip, takže se nemusíte bát, že byste mobilní telefon cestou vytratili. Palec nahoru 👍.

4) Nastavitelné madlo s brzdou

Q18 brzda hyr

Brzda hýr

Měkké madlo s pěnovým gripem lze výškově nastavit, což poskytuje komfort pro sportovce jakékoli výšky. Při běhu ho můžete držet oběma rukama, ale klidně to zvládnete jen jednou. Já ruce většinou střídám, případně strkám vozík kus před sebe a dobíhám. Když budete v cíli, zajistíte vozík proti pohybu brzdou, viz foto.

5) Odrazky, kam se podíváš

Q15 odrazky hyr

Odrazky hýr

Qeridoo myslí na bezpečnost opravdu důkladně. Jak si můžete všimnout, odrazky a další reflexní prvky jsou na mnoha místech. Najdete je na všech kolech, ale i vpředu (bílé) a vzadu (červené) na konstrukci vozíku.  Myslím, že s nimi vás nikdo nepřehlédne ani za šera či deště. Další velký palec nahoru 👍.

 

 

S Qeridem kamkoli vás napadne

Sportovní vozík/kočárek Qeridoo je perfektním parťákem pro všechny aktivní rodiny s dětmi. Můžete s ním vyrazit na pěší túru do hor i džungle velkoměsta, na in-line brusle do parku a na kole po českých i zahraničních cyklostezkách. Můžete s ním běhat v keckách, ale i na běžkách! A pokud třeba ráno roznášíte noviny, poslouží vám vozík Qeridoo i jako přepravní nástroj.

Qeridoo je vhodné pro děti už od narození, jelikož do něj můžete snadno nainstalovat i dětskou sedačku. A své ratolesti v něm můžete vozit, dokud vám to nosnost vozíku dovolí. Běhat můžete se standardním zaaretovatelným kolečkem, nebo si můžete přikoupit joggingové, které je vhodnější na delší a náročnější trasy.

Q9

Qeridoo kočárek do každé rodiny

 

A kam pro něj? Přeci do našeho e-shopu MojeKolo nebo přímo na stránky Qeridoo

Momentálně jsou v akci loňské modely pro jedno i dvě děti.

 

Máte zkušenosti s vozíkem Qeridoo?

Pochlubte se sportovními výkony, které jste spolu zvládli!


ČTĚTE TAKÉ:  Nejlepší vánoční dárky pro běžce 🎄 2023