Skinnersky – ponožkoboty na běh, turistiku i relaxaci

Obutí | Žádné komentáře

Vytvořili je dva sympatičtí mladí lidé a sbírají s nimi po celém světě jedno ocenění za druhým. Skinnersky jsou revolučním objevem, který má široké využití nejen ve sportu, ale i v běžném životě. Pojďte zjistit, kde všude je můžete využít!

S Míšou jsem strávila krásné tři roky na Slezské univerzitě, kde jsme spolu studovaly Sociální patologii. Dost jsme si sedly a já jsem na ní dnes strašně moc pyšná. Ona a její (životní) partner spolu vymysleli speciální ponožkobotySkinners. Míšu znám jako cílevědomou a odvážnou ženu, takže se vůbec nedivím, že se nebojí cílit na mezinárodní trh. A možná i díky tomu dnes se svým vynálezem sbírají jedno designové ocenění za druhý. Třeba Red Dot Award 2018.

Sk8

Skinners ponožkoboty dorazily

O to větší bylo mé nadšení, když mě Miška požádala, jestli bych jim nedělala testera. Ne nějakého influencera, který bude jen propagovat jejich výrobek, ale přímo testera funkčnosti a spolehlivosti Skinnersek. Samozřejmě jsem hned souhlasila a o pár dní později mi přišel balíček s mými prvními ponožkobotkami.

Hned jsem se pustila do rozbalování (kdo sleduje můj Instagram, byl u toho). Vykoukly na mě fajné pletené ponožtičky se zpevněnou podrážkou. Samozřejmě jsem je musela hned zkusit. Takže jsem v nich chodila po bytě po zbytek dne, myla okna a vnímala každý krok. Bylo dost teplo, takže je fakt, že se mi v nich trošku potily nožky, ale na základě komentáře jednoho ze čtenářů jsem zjistila, že je lepší pod Skinnersky obléknout ponožky. Zkusila jsem to a problém byl vyřešen! Takže to je první tip pro vás 😉. Noste pod Skinnersky ponožky a nebudou se vám potit nožky 😉.

 

Skinnersky na kole

Sk6

Na kole na Skinnerskách super

Nejdřív jsem ponožkoboty Skinners vyzkoušela na první letošní rodinné vyjížďce na kole. Manžel mě strašil, že mě budou tlačit šlapky od kola, ale nebylo tomu tak. Ať jsme jeli pomaličku, nebo v tempu, tak se mi šlapalo pohodlně. Dojeli jsme k Davidovu mlýnu na véču a zlatavý mok. Kluci řádili na dětském hřišti a já mezitím zkoumala jaké to je, chodit v těchhle rádoby ponožkách. Zkoušela jsem různé povrchy. Kameny, trávu, štěrk, mulčovací kůru, kořeny stromů… A fakt jsem si to užívala. Chodit naboso a nebát se ostrých kamínků a jiných nástrah přírody.

Doma chodím bosky běžně po celý rok a mám to ráda, ale na chození venku mám pořád moc citlivé nožičky a slabou vůli s tím něco dělat 😆. Ponožkoboty jsou řešením.

 

Skinnersky za běhu

O pár dní později jsem se vydala otestovat Skinnersky za běhu. Zbaběle jsem vyběhla v botičkách a Skinnersky jsem si zabalila do ruličky s sebou. Po prvním kilometru jsem se přezula a jala se vyzkoušet běh v ponožkách.

Sk5

Skinnersky otestovány za běhu

 

První pocity? Boží! Na jednu stranu cítíte dokonalý kontakt se zemí, s přírodou a každým záhybem cesty. Na stranu druhou nic nebolí tak, že by to rušilo plynulý běh (teda jen dokud nedoběhnete na štěrkovou cestu a podobně 😁). Zároveň mě Skinnersky nutí víc běžet po přední části chodidla a to taky není na škodu.

skinners

Skinnersky za běhu

Ve Skinnerskách vybíhám nejčastěji na pomalejší a kratší regenerační běhy po měkkém povrchu. Užívám si to, jak moje chodidla kopírují profil trasy a zároveň jsou masírovaná jejími nerovnostmi. A kupodivu v nich zvládám i rychlejší tempo. A to i na asfaltu (dobře já 😆).

Ten pocit se musí zažít. Nechci, aby to znělo jako prázdné vychvalování, ale jestli rádi chodíte bosky, tak by se vám Skinnersky fakt líbily.

Jediné, co mě trochu děsí, je šlápnutí do ho… do hromádky od pejsků. Přeci jen by se to z té strukturované podrážky špatně umývalo. Radši si to ani nechci představovat 😆. Fujky.

Skinnersky na procházce

Když se ponožkoboty osvědčily při běhu, bylo jasné, že procházky v nich budou bájo. A opravdu. Schválně v nich chodím po trávě, hlíně, kořenech, prostě přírodou, která příjemně masíruje unavená chodidla. Nezasvěceným kolemjdoucím možná budete „v ponožkách“ připadat zvláštně, ale ten pocit z chůze je k nezaplacení. Schválně jsem si je vzala i k sukýnce a myslím, že to špatně nevypadalo 😉.

Sk2

Skinnersky vypadají dobře i k sukni

 

Skinnersky v gymu

Začátkem léta jsem začala chodit do gymu a Skinners ponožkoboty byly jasná volba, co se obutí týče. Trenéři se zpočátku sice trochu divili, ale neměli s tím problém. Sama jsem byla zvědavá, jak ponožkoboty uspějí.

SK4

Skinners v Czech Beast Gym Opava

Výsledek? Super. Naštěstí (zatím 😂) nezvedám žádné těžké váhy, abych se musela bát o bezpečí svých prstů. A ještě jsem nenarazila na cvik, kde by mi Skinnersky byly překážkou. Naopak. Při skákání přes švihadlo musí lýtka pracovat mnohem víc než v odpružených teniskách. A druhý den je to řádně cítit 😁. Ne cítit, jako cítit, ale cítit, jako cítit! Chápete, ne 😁?

Takže Skinners ponožkoboty do posilovny, gymu apod. ANO.

 

Skinnersky na cestách

Mnozí uživatelé Skinnersky doporučují i na cestování třeba letadlem. To plánuji vyzkoušet příští týden až poletíme na rodinnou dovo do Maroka ❤️. Report podám na FB MARATONmama 😉. A hlavně se těším, až v nich ráno vyběhnu po liduprázdné pláži 😍.

 

Ponožkoboty Skinners – univerzální přítel pro sport i běžný život

Jestli vám přijde, že jsem Skinnersky podezřele moc vychválila, nemusíte se bát, že bych k vám nebyla upřímná. Všechny moje recenze jsou založené na pravdě a reálných zkušenostech. Já jsem na nich prostě nenašla nic špatného. Pokud rádi chodíte bosky, Skinnersky jsou skvělou volbou. Užijete si pocit volnosti, ale zároveň jsou vaše chodidla chráněná před poraněním od ostrých kamínků a jiných nástrah.

 

Pokud byste měli nějaké dotazy k ponožkobotám Skinners, klidně se ptejte dole v komentářích nebo na Facebooku. Ráda podám další vyčerpávající info.

Máte svoje Skinnersky? K čemu je nejčastěji používáte?

A jak vám vyhovují?

ČTĚTE TAKÉ:  O krok blíž svému snu