Těstoviny s tuňákem – Boží!
Suroviny:
- 1x balíček těstovin (výběr nechám na Vás, já nejčastěji používá semolinové z Lidlu)
- 2-3x tuňák v rostlinném oleji (v konzervě)
- 1x větší cibule
- cca 150 g eidamu vcelku
- sůl
- lžíce olivového oleje
Příprava:
Nejdřív si dáme vařit vodu na těstoviny (osolenou se lžící olivového oleje, nebo jak jste zvyklí). Nakrájíme si cibuli najemno a na rozpálenou pánev slijeme olej z tuňákových konzerv. Cibuli necháme lehce zhnědnout, dostane tak úžasnou chuť, přidáme k ní tuňáka a necháme ho prohřát. Nijak ho nedochucuji, ani nesolím, aby vynikla jeho chuť.
Mezitím si dáme vařit těstoviny. Teď máme chvilku času na nakrájení sýru na menší kostičky.
Hotové těstoviny slijeme a přidáme k nim obsah pánve. Necháme trochu schladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Kombinace tuňáka s restovanou cibulkou a eidamem je prostě geniální. Vím, že to není žádný kulinářský zázrak (ty ode mě nečekejte :-D), ale je to výborné jídlo které máte za půlhodinky hotové!
A jaký je Váš oblíbený předzávodní pokrm?
Tak tohle jídlo už si taky vařím pár let a hrozně mi to chutná :). A opravdu to není náročný na přípravu, což je super.
Přesně, je to hračka a hlavně výborné!