Těstoviny s tuňákem – Boží!

Vařím | 2 komentáře(ů)

Suroviny:

  • 1x balíček těstovin (výběr nechám na Vás, já nejčastěji používá semolinové z Lidlu)
  • 2-3x tuňák v rostlinném oleji (v konzervě)
  • 1x větší cibule
  • cca 150 g eidamu vcelku
  • sůl
  • lžíce olivového oleje

Příprava:

Nejdřív si dáme vařit vodu na těstoviny (osolenou se lžící olivového oleje, nebo jak jste zvyklí). Nakrájíme si cibuli najemno a na rozpálenou pánev slijeme olej z tuňákových konzerv. Cibuli necháme lehce zhnědnout, dostane tak úžasnou chuť, přidáme k ní tuňáka a necháme ho prohřát. Nijak ho nedochucuji, ani nesolím, aby vynikla jeho chuť.

ČTĚTE TAKÉ:  Vyzkoušejte lahodné cukeťáčky (bramboráky z cukety)

Mezitím si dáme vařit těstoviny. Teď máme chvilku času na nakrájení sýru na menší kostičky.

Hotové těstoviny slijeme a přidáme k nim obsah pánve. Necháme trochu schladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

Kombinace tuňáka s restovanou cibulkou a eidamem je prostě geniální. Vím, že to není žádný kulinářský zázrak (ty ode mě nečekejte :-D), ale je to výborné jídlo které máte za půlhodinky hotové!

A jaký je Váš oblíbený předzávodní pokrm?

ČTĚTE TAKÉ:  Grusetky - geniální bezlepkové těstoviny jen ze 3 ingrediencí