Tipy pro běžce: Jak přežít běhání v tropických teplotách

Vybavení | 1 komentář

Letošní léto je obzvláště vypečené. Pro nás, milovníky vysokých teplot, je to splněný sen. Pro běžce naopak noční můra. Organismus se rychle přehřívá, špatně se dýchá, nohy těžknou, tepovka visí někde u stropu… Ideální běžecké podmínky si představuji jinak. Naštěstí jsem existují vychytávky, které mohou běžecký trénink v létě výrazně zpříjemnit. Pojďme se na ně podívat.

Chladivý šátek Cool Scarf od N-Rit

 

sportica 6

Cool Scarf

Tento růžový zázrak skvěle ochladí krk, hlavu, zápěstí, v podstatě vše, kam si ho zvládnete uvázat :-). Pohodlně se vejde i pod cyklistickou helmu 😉 (vyzkoušeno 👍).

Jak to funguje? Šátek vyndáte z obalu (kdyby to náhodou někoho nenapadlo), namočíte do vody, počkáte až polymerové krystalky nabobtnají, lehce vyždímete, rovnoměrně rozprostřete chladivý gel uvnitř šátku a uvážete na krk, hlavu, zápěstí apod.

Tip: Pro lepší, až mrazivý účinek, dejte šátek na chvíli do lednice. 

A teď už stačí jen vyběhnout, vyjet na kole nebo obout trekingové botky a vyrazit na pěší túru do hor. Šátek vás bude příjemně ochlazovat a zároveň bude absorbovat váš pot. A tady začíná to pravé kouzlo. Jelikož je pot také tekutina, inteligentní polymery a multifunkční látka, ze které je šátek ušit, ho přemění opět na chladící obklad. Skoro jako perpetum mobile 😉.

Já jsem šátek testovala při běhu a během jízdy na kole. A musím říct, že jsem z jeho funkce byla nadšená. Když mi přišlo, že přestává fungovat, sundala jsem ho z čela, lehce promnula v prstech krystalky a chladivý efekt byl zpět!

Šátek Cool Scarf nemusíte používat jen během sportovních aktivit. Pokud jej dle doporučení vložíte na chvíli do lednice (navlhčený), skvěle poslouží jako chladivý obklad na zraněné nebo namožené svaly.

 

sportica 3

Chladivý šátek Cool Scarf

 

Cool Towel Single od N-Rit

satekk1

Cool Towel Single

Mezi další chladivé doplňky, které najdete v e-shopu Sportica se řadí Cool Towel Single, tedy takový chladivý lehký mini ručník/šátek. Já ho mám opět v krásné lososové barvě, ale samozřejmě je k dostání i v dalších barvách, aby ho mohli nosit i chlapi 😉. Ten jsme, kromě běhu, testovali i během tříhodinové jízdy autem do mých rodných východních Čech. Konkrétně ho testoval můj manžel (viz foto níže), který mi ho sebral a jelikož jsem řídila, tak jsem se nemohla bránit 😆.

Cool Towel funguje na podobném principu jako Cool Scarf, jen zde chybí polymerové krystalky, takže vám nenabobtná. Prostě ho stačí namočit, trochu vyždímat, protřepat a uvázat, kam se vám zachce. Tento šátek je unikátní svým dlouhotrvajícím efektem. Když se zahřeje, stačí s ním zatočit ve vzduchu a chladivý účinek je zpět. Opět jsme to důkladně vyzkoušeli a otestovali a opravdu je to tak. Nevím, jak vy, ale já jsem o podobném zázraku zatím neslyšela. A jsem moc ráda za jeho objevení, protože se hodí nejen během sportovních aktivit, ale i na cestování (zvlášť s malými dětmi), do práce, školy atd.

collage_photocat

Tipy na použití Cool Towel

A tady vidíte, že i chlapům sluší lososová 😊. Každopádně i manžel si pochvaloval jak tento funkční doplněk funguje. A to je co říct!

 

Cool Towel Twin od N-Rit

cool towelAby té růžové nebylo moc, mám tu jeden fialový kousek 😀. Cool Towel Twin funguje úplně stejně jako předchozí Cool Towel Single, jen je o fous hrubší – pro mimoslezské silnější. Z jedné strany je hladký, na druhé straně perforovaný. A opět stačí namočit, vyždímat, protřepat a aplikovat na požadované místo. Když ztratí chladivý účinek, zatočte s ním nad hlavou a Cool Towel Twin vás opět spolehlivě zchladí.

 

Kromě všech uvedených funkčních doplňků najdete na e-shopu Sportica.eu i chladivé návleky na ruce, čepice a tunely.

 

GUMBIES Purple Hibiscus

 

gumbies

Gumbies cuklíky

Kromě chladivých funkčních doplňků nabízí e-shop Sportica i tyto boží žabky, neboli cukle 😄. Původně jsem k nim byla trochu skeptická. Přeci jen jejich tvar není úplně běžný, ale po pár krocích jsem se opět přesvědčila, že nemůžu dát na první dojem. U žabek je většinou největší problém pásek mezi palcem a ukazováčkem. V tomto případě není co řešit, protože není vůbec cítit. Celkově jsou tvarované tak, že dokonale kopírují tvar chodidla a klenby. Jsou vyrobené z přírodních a recyklovaných materiálů, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Od té doby, co je mám, v nich chodím všude, kam to jde 😆.

A mrkejte na ty podrážky! Ty jsou z recyklované gumy a vyztužené jutovou sítí. Je super, že na žádném povrchu nekloužou. No prostě jsem z Gumbiesek nadšená :-). A když se podíváte na Sportica.eu najdete tam spoustu různých designů pro dámy i pány.

 

gumbies2

Cukle/žabky Gumbies s originální podrážkou

A teď slíbená SOUTĚŽ o chladivý ručník Cool Towel Twin

Pokud vás zaujaly unikátní funkční doplňky N-Rit, mám pro vás skvělou zprávu. Nyní máte unikátní možnost vyhrát chladivý ručník Cool Towel Twin. A pravidla soutěže jsou jednoduchá. Stačí když mi na FB pod příspěvek s tímto článkem napíšete, jak vy řešíte sportovní aktivity během parních letních dní. Soutěž ukončím v neděli 26.8.2018 ve 23:59 hod a potom vylosuji jednoho výherce chladivého ručníku Cool Towel Twin. Tak hurá do toho!

Důležité: Abych vás mohla zařadit do soutěže, musíte být fanoušky FB stránky MARATONmama!

Znáte funkční chladivé doplňky N-Rit? Používáte je? Já si přijdu, jako bych

objevila osmý div světa😀!

ČTĚTE TAKÉ:  Tipy na vánoční dárky pro cyklisty a cyklistky