Test běžeckého batohu Kilpi Endurance 10L

Vybavení | 1 komentář

Co: Běžecký/cyklo batoh Kilpi Endurance 10l, černá

Obchod: Kilpi e-shop

Cena: 1499,-  Nyní v akci za 1199,- (pro členy Kilpi klubu 959,-)

 

Nebezpečně se blíží čas, kdy budu muset opět začít protahovat své dlouhé běhy. Půlmaraton už beru jako běžnou součást tréninku a pokud není velké horko (což teď rozhodně nehrozí ), tak ho celkem v pohodě dám bez občerstvení, případně i bez vody. Horší už to ale je, když se kilometráž blíží k pětadvacítce, nebo ji dokonce převyšuje. A tak jsem se rozhodla, pořídit si nějaký vytuněný běžecký batůžek.

 

Jak vybrat ten pravý?

Na trhu s běžeckým vybavením jich najdete spousty, ale jak si vybrat ten správný? To jsem řešila i já. Kromě funkčních vlastností je pro mě samozřejmě důležitý i vzhled . No a v mé finanční situaci (rodičovská dovolená) rovněž cena, takže nějaký Salomon nebo Inov8 za 2 a více tisíc nepřicházel v úvahu. 

Bezecke batohy Kilpi

Kilpi batůžky pro běh

Kilpi batůžky pro běh[/caption] No a pak jsem narazila na vítěze. Nejdřív jsem sice váhala mezi dvěma podobnými kousky (Endurance/Cadence), ale nakonec vyhrál sympatičtější facelift . Ale je pravda, že běžecký/cyklo batoh Kilpi Cadence 10l má větší úložný prostor a o půl litru větší „nádrž“ na vodu (za trošku vyšší cenu pochopitelně), takže někoho možná zaujme právě tento kousek.

Pohodlí je základ, pokud chcete doběhnout daleko

Když jsem zkoušela jiné běžecké batohy, tak mi sem tam něco vadilo nebo překáželo. U Kilpi se mi to nestalo. Je fakt, že při prvním výběhu je potřeba doladit utažení všech popruhů, aby batoh pěkně seděl a neskákal, ale po pár metrech není co řešit. Po zkušenostech s během s vyloženě cyklo batohem jsem se trochu obávala, aby mě tento také netlačil „za krkem“, ale obavy byly zbytečné. Po utažení ramenních popruhů a dvou předních pásků s přezkami (na prsou a na břiše) batoh sedí jako ulitý. K pohodlí určitě přispívá i příjemné polstrování „zad“ batohu a jeho minimální váha.

Kilpi batoh eshop

Můj červeno černý drak

Kapsy, kapsy, kapsičky

Kilpi Endurance

Kapsy vpředu jsou základ

Důležitý faktor pro výběr běžeckého baťůžku (pro mě) je množství úložného prosoru a zejména kapsičky umístěné na ramenních popruzích. Chci mít všechno podstatné při ruce – telefon na focení, kapesník na utírání nudle i malou svačinku. Při posledním běhu se mi kapsičky hodily i na sbírání vlašských ořechů 

Na ramenních popruzích jsou kapsičky tři – dvě na stáhnutí gumičkou a jedna na zip. Ideální. Další menší kapsa (na zip) je na boku batohu.

No a hlavní kapsa je rozdělená na dvě části. V jedné je hydrovak o objemu 1,5 litru a do druhé se v pohodě vejde náhradní triko, mikina či lehká bunda. A pokud by vám to nestačilo, tak na vnější straně batohu je gumička, za kterou se taky něco vejde .

 

Maximální vychytávky!

Co mě překvapilo a velmi potěšilo, je záchranná píšťalka (má oranžovou barvu, takže ji poznáte i na fotce výše), která je zabudovaná do přezky na vrchním předním pásu, který vede přes prsa, resp. si ho můžete posunout na místo, kde vám bude nejvíce vyhovovat (taky šikovná věc)!

pici hadicka

Zkousnout a napít

Další vychytávkou je magnet na uzavíratelnou picí hadičku, který je umístěn hned vedle zmíněné píšťalky. Takže vám hadička nikde nevisí, nepřekáží, neteče a vždy víte, kde ji najdete. No a samozřejmě nesmí chybět nepostradatelné reflexní prvky!

Jediné, na co jsem si musím ještě zvyknout, je zkousnutí hadičky, když se chci napít. Zatím piju převážně, jen když zastavím. Je fakt, že je to můj první hydrovak, takže to chce jen trochu praxe a bude to ok ;).

 

Prostě vymazlený baťůžek!

Dokonalý komfort, spousta kapsiček a perfektní vzhled. Přesně tohle jsem chtěla. Pokud plánujete výběhy s větší „bagáží“, bude pro vás asi lepší již zmíněný batoh Kilpi CadenceMě bohatě postačí tento červeno černý drak.

A abych nezapomněla, batůžek Kilpi Endurace 10l je dostupný i v pestřejší, modro-žluté, variantě. Nad ní jsem taky chvíli uvažovala, ale tu už bych se svým běžeckým oblečením nezkombinovala .

Kilpi batoh v behu

S Kilpi batůžkem v pohodě kolem světa a ještě dál!

Hodnocení: 10/10

ČTĚTE TAKÉ:  Veloklasik vás připraví na pod/zimní cyklo sezónu