Novinka na trhu – Kilpi kompresky

Oblečení | Žádné komentáře

kilpi-ponozky-beh-nohyMěla jsem tu čest, jako jedna z prvních vyzkoušet tyto růžové krásky – Kilpi kompresní podkolenky na běhání – ještě před jejich uvedením na trh. Když se mi dostaly do rukou, tak mé srdce zaplesalo :-)!

Růžovou já můžu, takže vzhledově to u mě vyhrály na plné čáře hned na první pohled :-). A ta černorůžová šachovnice na chodidlech je prostě top!

Na dotek jsou velmi příjemné, měkoučké, ale zároveň pevné. Na lýtku je ve velkém vyveden znak a název firmy Kilpi.

Nemohla jsem se dočkat, až je vyzkouším.

Co můžeme od Kilpi kompresních podkolenek na běhání očekávat

  • Maximální roztažnost v oblasti pod kolenem
  • Extra vyztužená část chrání proti otlakům
  • Stretchové vlákno po celé ploše podkolenek zaručuje ideální držení úpletu na noze a zamezuje nežádoucím přehybům
  • Plyšová výztuž zajišťuje vyšší odolnost vůči opotřebení a vysoký komfort zároveň
  • Elastická vlákna bezpečně zafixují ponožky na noze
  • Polypropylenová vlákna transportují pot do vnější vrstvy a udržují tak chodidla v suchu
  • Oblast s patentovaným polyesterovým vláknem vytváří dokonalý systém, který odvádí vlhkost od pokožky, tím udržuje nohu v suchu a pohodlí.

A jaká je realita?

Kilpi kompresky (KK) jsem poprvé vyzkoušela při cvičení programu Insanity od sexy černocha Shauna T. Je to dosti namáhavé kardio, které je, zejména v počátku, velice náročné na plíce, lýtka a stehna. Věřte tomu, nebo ne, ale pokaždé, když jsem cvičila Insanity bez kompresek, tak jsem si musela v průběhu cvičení chvíli odpočinout, aby odezněla bolest lýtek. Jaké bylo moje překvapení, když jsem s nimi v pohodě zvládla celou sérii cviků bez přestávky. Sama jsem byla překvapená. Škoda, že nejsou dlouhé až pod zadek :-D. V tomto případě by se to hodilo, protože Shaun T. potrápí každý centimetr vašich dolních končetin 😀.

První výběh s Kilpi kompresními podkolenkami na běhání byl trochu riskantní. Vzala jsem si je na svůj prozatím nejdelší běh (26 km). V baťůžku jsem měla v záloze osvědčené ponožky, kdyby byla zapotřebí výměna. První polovina běhu byla naprosto v pohodě. Nohy letěly jako o život. Možná to bylo tím úžasným slunečným počasím, možná Benem Cristovaem v uších, ale dost pravděpodobně na tom měly svůj podíl kompresní podkolenky Kilpi.

Po třináctém kilometru se ale Kilpi kompresní podkolenky začaly ozývat. Přišlo mi, jako by se na levém prsteníčku potkaly švy z bot a podkolenek. Zastavila jsem, upravila polohu podkolenek a běžela dál. Za chvíli už bylo všechno OK, bolest odezněla. Těžko říct, jestli to bylo nedostatečným vnímáním v důsledku vyčerpání, nebo lepší usazením podkolenek na noze 😀.

Když se podívám na šev kompresních podkolenek Kilpi v oblasti prstů teď, tak vidím, že je téměř k nerozeznání od okolního úpletu. Jen jeho ukončení je malinko silnější. Při dalším běhu jsem o kompreskách vůbec nevěděla :-).

Jediné co mě opět mrzelo, bylo, že to nejsou kompresní „podprdelníky“, protože to brutální stoupání (cca 450 m) mi naprosto odrovnávalo stehenní svalstvo. Zkusím to firmě Kilpi navrhnout :-). Musím ale uznat, že po celou dobu dlouhého běhu jsem o svých lýtkách vůbec nevěděla. Ano, možná to bylo placebo, ale jestli takhle bude fungovat vždy, tak budu spokojená.

Co mě překvapilo (příjemně), bylo naprosto jednoduché oblékání. Co jsem tak pročítala různé diskuze, tak spousta z vás mívá problém kompresní podkolenky na běhání obléct, nebo naopak svléknout. V tomto případě je aplikace i sejmutí naprosto bez problému. Je fakt, že jediné srovnání mám s kompresními podkolenkami na běhání z Lidlu, které používám především pro regeneraci po tréninku, ale i tak mi přijdou Kilpi kompresní podkolenky maximálně komfortní.

Velikost Kilpi kompresních podkolenek je určována velikostí (číslem) vašeho chodidla.  Není to tedy tak přesné, jako u jiných výrobců, kteří velikost určují podle obvodu lýtka.

Shrnutí

Co říct závěrem. Za mě naprostá spokojenost. Designově i funkčně jsou Kilpi kompresní podkolenky úžasné! Další výhodou tohoto modelu je, že jsem díky zářivě růžové barvičce vidět na velkou vzdálenost, což se hodí zejména za šera. Po pár výbězích a kardio cvičeních můžu říct, že moje lýtka díky nim vydrží víc, než obvykle. Takže je mohu jednoznačně doporučit! V prodeji budou Kilpi kompresní podkolenky na běhání během následujících 14 dní na e-shopu Kilpi.

Cena se bude pohybovat kolem 499 Kč.

Hodnocení: 10/10

ČTĚTE TAKÉ:  Běžecké termotriko Tchibo