Kontaktní čočky – zázrak, na který nedám při sportu dopustit

od | Úno 5, 2019 | Vybavení | Žádné komentáře

Ač nerada, v šesté třídě jsem poprvé nasadila dioptrické brýle, a od té doby už jsem je z nosu nesundala. Až těsně před maturitou jsem objevila kontaktní čočky a hned jsem si je zamilovala. Respektive ne tak čočky samotné, jako ten pocit, který mi jejich nošení přináší. Svobodu. Především svobodu pohybu.

#spoluprace #alensacz #topvue #kontaktnicocky

Kontaktní čočky osvobozují

Takhle nějak se vidím ráno po probuzení v zrcadle 😄. Přiznávám, někdy je to lepší, než se vidět v ostrých konturách, ale jinak je to dost naprd. Jsem prostě slepoň.

cocky2

Kontaktní čočky mi dávají svobodu pohybu

 

Brýle jsou fajn, ale zvykla jsem si je nosit spíš výjimečně. Většinou ráno před nasazením čoček, večer po jejich sundání, občas o víkendu, výjimečně do práce.  Jinak na mých očích potkáte jen kontaktní čočky.

Tolik jsem si zvykla na pohodlí, které poskytují, že je „nedám z ruky“, natož z očí. A to mluvím jen o běžném denním nošení. Co teprve, když přijde slovo na sport

 

Pro sportovce jsou čočky pomoc k nezaplacení

Vzpomínám na hodiny basketbalu či volejbalu na gymplu, kdy mé brýle po kontaktu s míčem odletovaly neznámo kam. Často jsem k tomu nepotřebovala ani ránu míčem, vystačila jsem si s vlastníma rukama apod. 😄

Když jsme s taťkou jezdívali plavat na bazén, tak jsem byla často taky ztracená. Doslova. Brýle jsem si nechávala v šatně, a když jsem jednou taťku ze srandy chytila za hlavu (já byla na břehu, on v bazénu pode mnou), tak se na mě otočil… a… on to vůbec nebyl můj taťka 😄. Trapaaas 😄!

Takové nebo podobné zážitky má jistě každý krátkozraký sporotovec. Brýle prostě omezují, ať už běháte, jezdíte na kole, hrajete míčové sporty, nebo plavete. Nehledě na to, že v dnešní době stojí nové brýle s odlehčenými plastovými „skly“ stejně jako solidně ojeté malé auto. A to si nechcete kupovat několikrát ročně.

Proto děkuji panu Otto Wichterlemu, že přišel na tak geniální vynález, jako jsou kontaktní čočky.

 

Btw. Teď v zimě je navíc chuťovka přijít z chladného prostředí venku domů, nebo ještě lépe do obchodu. To jste pak rádi, když trefíte do uličky mezi regály, jak máte zamlženo před očima 😄.

 

Kontaktní čočky TopVue Air

Za těch 11 let, co čočky nosím, jsem vystřídala několik značek. S některými jsem byla spokojená více, s některými méně. Momentálně už třetím měsícem zkouším silikon-hydrogelové měsíční kontaktní čočky TopVue Air. Ty jsou určené pro každodenní nošení s tím, že na noc je nutné je z očí sundat a uložit do pouzdra naplněného roztokem (já používám roztok Gelone).

cocky 4

Kontaktní čočky TopVue

Kontaktní čočky TopVue Air slibují vysokou prodyšnost a zároveň dostatečný obsah vody (45 % z celkového objemu čočky) – to znamená, že se vzdušný kyslík snadno dostane k vaší oční rohovce a zároveň, že jsou čočky dostatečně hydratované – tudíž je jejich nošení příjemné.

Zatím mohu potvrdit, že čočky na očích celý den v podstatě necítím.  U jiných typů čoček jsem mívala při dlouhém koukání do monitoru pocit „suchých očí“, který jsem musela rozehnat zvlhčujcími očními kapkami, nebo jsem byla donucena si je prostě sundat. U TopVue čoček jsem se s tím zatím nesetkala, a to sedím v práci u monitoru téměř celých osm hodin.

Co je hodně super, zvlášť když nově přecházíte z jiné značky na čočky TopVue, je garance vrácení peněz, pokud s nimi nebudete spokojení. Do 60 dnů od doručení pošlete zpět 4 ks čoček a e-shop Alensa vám vrátí zpět vaše penízky. Více informací o vrácení peněz ZDE.

1906-800×600

Kontaktní čočky TopVue Air + roztok Gelone

 

Tuto kombinaci produktů mohu s čistým svědomím doporučit 😉.

A co vy, moji milí krátkozrací spoluběžci?

Běháte v brýlích, nebo také nedáte dopustit na tento téměř

neviditelný zázrak, díky kterému nevrážíme do lidí a nezdravíme

sloupy pouličního osvětlení?

Na e-shopu Alensa.cz můžete nakoupit i přes Plnou peněženku a ušetříte tak 2,5 % z nákupu 😉

Odkaz na Plnou peněženku ZDE

ČTĚTE TAKÉ:  Tip na dárek za penízky od Ježíška SUUNTO Spartan Trainer Wrist HR