ROBLOX: tip pro děti na zahnání nudy v karanténě

od | Dub 7, 2020 | Jsem máma | Žádné komentáře

Asi každý rodič mi potvrdí, že v tomto náročném období (třetí týden karantény) je velmi těžké naše dítka zabavit. Sama každý den absolvuji několik kol obrázkového i obyčejného „Člověče“, stavění věznic a policejních stanic z lega, automobilových závodů, her na schovku apod. Nezávidím rodičům s dětmi školou povinnými, kteří musí navíc zvládat učivo.

#spolupráce

Moderní dětský časopis nejen pro kluky

Nedávno se nám dostal do rukou (pro nás nový) časopis ROBLOX od Egmontu, který je určený především milovníkům síťové RPG hry Roblox. Moji kluci (4 a 6 let) si k počítačovým hrám zatím nepřičichli, ale i tak se jim časopis moc líbil. Především proto, že je plný zajímavých úkolů a hádanek. Hned jsme jím začali listovat.

roblox

Začátek časopisu je věnován deseti utajeným hrám z prostředí Robloxu. Následuje strategický průvodce pro pistolníky ze hry Wild Revolvers nabitý profesionálními radami a návody.

Hádanky, bludiště a kvízy plné zábavy

Bludiště: Dodávka pizzy!

Bludiště: Dodávka pizzy!

Po stránkách s návody pro hráče Robloxu následují stránky, které už jsou pro moje kluky zajímavější. Jak první nás čekalo obrovské bludiště – Dodávka pizzyVojta se hned chopil fixy a hledal cestu. No. Nedá se říct, že by se mu příliš dařilo 😄. Štěpánek se mu snažil radit, ale i tak některými cestičkami jel snad i desetkrát. Nakonec se do ale cíle nějakým záhadným způsobem dostal (a to nekoukal na správný výsledek vlevo dole, prý 😄).

 

Pirátský hlavolam

Pirátský hlavolam

Potom jsme přistoupili k pirátskému hlavolamu, kde jsme hledali 8 rozdílů. Musím říct, že poslední dva daly zabrat i mně 😄. Já teda nápovědu musela použít, abychom to vyřešili (ale psssst 😄)!

Na další stránce si děti mohou navrhnout svého avatara, to jsme si nechali na příště a vrhli se na další hlavolamy, bludiště, úkoly se souřadnicemi a další hádanky. Kluci byli nadšení.

Spousta informací a zajímavostí o hře ROBLOX

Další stránky jsou věnované opět hře Roblox. Tentokrát jejich důležité součásti, jakou jsou překážkové dráhy (obstacle games nebo také obby hry). Dále se v časopise dozvíte deset největších zajímavostí o hře,  strategický průvodce vás provede Bee Swarm simulatorem, prohlédnete si vybavení, které lze zakoupit, zjistíte, jak si v Robloxu vytvořit vlastní bludiště. A na konci si můžete otestovat svůj herní mozek 😉.

No a na konci vás čeká opět dvoustrana plná hlavolamů. Poslední stránku časopisu si můžete vystřihnout a použít jako plakát. To mi připomíná, že uvnitř časopisu najdete také velký, oboustranný plakát.

Štěpánek  zasněný nad plakátem :-)

Štěpánek zasněný nad plakátem 🙂

Pokud máte děti, které hrají hru Roblox, časopis vřele doporučuji. Moje kluky ale perfektně zabavil, i když jsou zatím PC hrami nepolíbení (doufám, že ještě dlouho budou 🙂). Strávili jsme u něj několik hodin. A to je zvlášt dnes, v době karantény, k nezaplacení!

Časopis seženete ZDE.

A jak řešíte karanténu s dětmi vy? Lituji a obdivuji rodiče, kteří musí a zvládají kromě vlastní práce ještě vzdělávání svých ratolestí. Já mám štěstí, že mám zatím děti školkou ne/povinné.

ČTĚTE TAKÉ:  Nessi sportovní sukně z vás udělá kočku v běhu